page-heading

Digitaal aanleveren


We bespreken wat algemene informatie over de aanleverspecificaties. Vervolgens over hoe je de bestanden dient aan te leveren, zodat wij aan de slag kunnen met het opmaken van een proefdruk.

Algemene informatie

We gaan in op algemene informatie met betrekking tot de aanleverspecificaties, waaronder de bestandsformaten, het gebruikte lettertype en de drukkleuren.

  • Bestandsformaten: Lever jouw ontwerpbestanden aan in vector (AI, EPS of PDF). Een vector ontwerp kan namelijk worden vergroot zonder enig kwaliteitsverlies. Onze voorkeur gaat uit naar een PDF in hoge resolutie. Andere formaten kunnen in overleg. Als het gaat om een artikel met full-colour bedrukking, is een rasterafbeelding, zoals JPG, PNG of TIFF ook acceptabel, met een minimale resolutie van 150 DPI.
  • Lettertypen: Stuur altijd de gebruikte lettertypen mee. Of verander de tekst in jouw ontwerp in lettercontouren/outlines.
  • Kleuren: Maak jouw bestanden op met CMYK-kleuren en, indien van toepassing, met PMS-kleuren, niet in RGB. Hierdoor kunnen wij de kleuren van de prints zo goed mogelijk laten overeenkomen met jouw huisstijl.

Het aanleveren van bestanden

Bij jouw bestelling zijn er verschillende manieren om jouw bestanden mee te sturen:

  • Direct uploaden bij bestelling of offerte aanvraag: Voor een snelle afhandeling raden wij aan om jouw bestand(en) via de upload-knop mee te sturen met de bestelling of offerteaanvraag.
  • Zelf ontwerpen: Indien beschikbaar kun je op de productpagina direct zelf ontwerpen met de Online Editor. Hierin kun je bijvoorbeeld logo's en afbeeldingen uploaden, teksten toevoegen en kleuren aanpassen.
  • Achteraf via e-mail: Als de ontwerpbestanden kleiner zijn dan 5 MB, kun je deze via e-mail naar ons toesturen. Grotere bestanden komen mogelijk niet aan; in dat geval raden wij WeTransfer aan.
  • Na bestelling grote bestanden toesturen: Als je na de bestelling of offerte aanvraag bestanden wilt toesturen en het bestand is groter dan 5 MB, verstuur het dan via WeTransfer (max. 2 GB) of een vergelijkbare website. Vermeld jouw ordernummer (als bekend) en verstuur het naar verkoop@lavista.nl.

Heb je nog geen ontwerp of heb je hulp nodig met jouw ontwerp? Geen zorgen, wij kunnen het ontwerp voor jou verzorgen. Neem hiervoor contact op met onze grafische afdeling.