presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.

Blinddruk

Blinddruk

Uw logo wordt met behulp van warmte in het materiaal gedrukt. Wordt voornamelijk gebruikt op agenda's.

Lees meer..

Borduren

Borduren

Machinaal borduren in diverse kleuren. Wordt toegepast op textiel, bijv. handdoeken en kleding zoals blouses en poloshirts.

Lees meer..

Digitale print

Digitale print

Door middel van digitaaldruk is het mogelijk om een full colour logo direct op het artikel te printen. Het bedrukken van verlooptinten en kleurovergangen vormen met digitaalprint geen enkel probleem. In het conventionele offsetdrukwerk is de digitale druktechniek al volledig ingeburgerd maar ook bij het bedrukken van relatiegeschenken wordt de techniek steeds populairder.

Lees meer..

Doming

Doming

Krasvaste sticker voorzien van een stevige, glasheldere coating. Wordt toegepast op o.a. sleutelhangers en USB memory sticks.

Lees meer..

Etsen

Etsen

Een electrode druktechniek die wordt toegepast op metaal zoals bijv. metalen bekers, balpennen, zakmessen, sleutelhangers.

Lees meer..

Foliedruk

Foliedruk

De folie wordt met behulp van warmte in het materiaal gedrukt in mat of glans. Wordt voornamelijk gebruikt op agenda’s.

Lees meer..

Lasergravure

Lasergravure

Een techniek waarbij met een laserstraal uiterst precies gegraveerd wordt. Wordt voornamelijk toegepast op diverse soorten metaal zoals bijv. staaflampen en op materialen met een speciale laklaag zoals de luxe schrijfwaren e.d.

Lees meer..

Offset

Offset

De drukvorm bestaat over het algemeen uit een dunne aluminium plaat waarop via fotografische weg een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle niet-beeld-delen nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht.

Lees meer..

Sticker

Sticker

Opdruk in standaardkleur(en) op een krasvaste sticker. Wordt voornamelijk gebruikt op geschenkverpakkingen.

Lees meer..

Sublimatie

Sublimatie

Sublimatie is een druktechniek waarbij een digitaal geprinte opdruk door middel van een hittepers in het materiaal wordt vergast. De speciale sublimatie-inkten hebben de eigenschap om bij een bepaalde temperatuur te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand waarbij de vloeibare fase wordt overgeslagen.

Lees meer..

Tampondruk

Tampondruk

Stempeltechniek die gebruikt wordt op egale materiaalsoorten zoals kunststof en imitatieleer, bijv. balpennen, klokjes, schrijfmappen.

Lees meer..

Transfer

Transfer

Transferdruk is een opdrukmethode die uitermate geschikt is voor gedetailleerde opdrukken in meerdere kleuren. Bij een transferdruk wordt de opdruk eerst in spiegelbeeld aangebracht op (transfer)papier. Met een pers worden op hoge temperatuur het artikel en de opdruk tegen elkaar gedrukt.

Lees meer..

Zeefdruk

Zeefdruk

Deze druktechniek wordt voornamelijk gebruikt op niet egale materiaal-soorten zoals stof, bijv. caps, tassen, paraplu's, textiel.

Lees meer..