presstechniques-heading

Druktechnieken


Voorbeelden van druktechnieken die wij gebruiken.


Blinddruk

Blinddruk

Bij de drukmethode blinddruk wordt geen inkt gebruikt. Met een stempel wordt onder hoge druk en met warmte een logo, naam of bijvoorbeeld afbeelding in het gewenste materiaal gedrukt. Hierdoor ontstaat er een reliëf, wat naast zichtbaar ook voelbaar is.

Blinddrukken op relatiegeschenken

Blinddrukken geeft een product een stijlvolle en luxe uitstraling en is daarom bij uitstek geschikt voor relatiegeschenken. Ben je geïnteresseerd in deze drukmethode, dan ben je bij ons aan het juiste adres voor het personaliseren van je relatiegeschenken. Zo kunnen wij verschillende soorten agenda’s en zeepjes blinddrukken met bijvoorbeeld een logo of bedrijfsnaam.

Blinddruk: een veelzijdige druktechniek

Een van de voordelen van blinddruk is dat een bedrukt reliëf bijna onmogelijk te verwijderen is en daarnaast erg moeilijk is om na te maken. Om deze reden wordt de techniek ook toegepast op bankbiljetten en creditcards. Het is een van de oudste druktechnieken die er bestaan. Zo is ook braille, het blindenalfabet afkomstig uit de negentiende eeuw, een bekend voorbeeld van blinddrukken.

< Terug naar overzicht