presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Digitale Print

Digitale Print

Full colour bedrukking is een manier van digitaal printen om een perfect samenstelling van kleuren te realiseren. Digitaal printen is daarbij een methode om het gewenste ontwerp rechtstreeks op een vlak oppervlak te drukken. Full colour bedrukking staat voor het opbouwen van een drukbeeld met gebruik van vier kleuren. Het gaat om kleuren als cyaan, magenta, yellow en black. Daarom staat digitaal printen met full colour bedrukking ook wel bekend onder de afkorting CMYK.

Digitaal printen: CMYK

Er zijn slechts vier drukkleuren nodig voor digitaal printen met CMYK. Dat heeft als voordeel dat deze drukmethode veel sneller gaat dan vroeger. Het is niet meer nodig om voor iedere gewenste kleur apart een drukplaat te maken. Het full colour proces voorziet in de mogelijkheid om elke gewenste standaard drukkleur te printen. Er is voor deze vorm van printen gebruik te maken van duizend Pantone kleuren. Overigens is CMYK bij iedereen die een kleurenprinter in huis heeft wel bekend, want ook daarvoor zijn er vier basiskleuren inkt om allerlei andere kleuren mee te maken.

Full colour relatiegeschenken

Er zijn allerlei relatiegeschenken die zich perfect lenen voor full colour bedrukking. Denk daarbij aan het bedrukken van mokken of sleutelhangers net als aan pennen en tassen. Daarbij zorgen wij dat de kwaliteit van het hoogste niveau is en dat alle kleuren superscherp naar voren komen.

< Terug naar overzicht