presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Doming

Doming

Doming is een relatief eenvoudige drukmethode, omdat er hierbij sprake is van een sticker die full colour is bedrukt. De sticker bevat een harslaagje dat doorzichtig is en vormt als het ware een ’dome’. De harslaag van epoxy is transparant en voorziet in een slijtvaste beschermlaag van het beeld op het relatiegeschenk. Door de heldere weergave van het beeld lijkt het ook alsof de afbeelding op het relatiegeschenk groter is dan in werkelijkheid het geval is.

Domen van relatiegeschenken

Doming ofwel het domen van relatiegeschenken is toe te passen op diverse artikelen. Het is onder meer een veelgebruikte techniek bij het bedrukken van USB-sticks in full colour. Zo is het ook mogelijk om sleutelhangers en speldjes met deze methode te bedrukken en slijtvast te maken. Overigens is de techniek niet alleen populair om relatiegeschenken mee te bedrukken. Deze druktechniek komt namelijk ook veel voor bij het bedrukken van auto’s net als bij het bedrukken van wasmachines.

Doming techniek

De techniek bij doming is te zien als een 3D druktechniek. Er is sprake van het full colour afdrukken van een afbeelding met een tweecomponenten harslaag van epoxy. De 3D laag wordt gevormd door epoxy, waarbij er sprake is van een bolling. De term doming is dan ook afgeleid van ’dome’ ofwel de koepel die natuurlijk een ronde vorm heeft.

< Terug naar overzicht