presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Etsen

Etsen

Etsen is een van de bekende druktechnieken. Het wordt gebruikt als alternatief voor lasergravure. Een logo of naam etsen kan op allerlei metalen voorwerpen, denk bijvoorbeeld aan metalen bekers of sleutelhangers.

Hoe werkt etsen?

Je kan etsen zien als een vorm van gecontroleerde corrosie. Bij deze druktechniek wordt via elektrostatische weg een etsende vloeistof aangebracht op het artikel. Deze zure vloeistof lost zich door een chemische reactie op in het metaal. Door bepaalde delen van een product af te schermen kan een bepaald ontwerp gemaakt worden. De uiteindelijke kleur op het artikel is afhankelijk van de metaalsoort waarop geëtst wordt.

Etsen van relatiegeschenken

Populaire relatiegeschenken die wij personaliseren door middel van etsen, zijn metalen bekers of balpennen. Ook metalen sleutelhangers of bijvoorbeeld zakmessen zijn te personaliseren met een logo of bedrijfsnaam. Groot voordeel van deze druktechniek is dat een logo of naam in het artikel zelf verwerkt is en dus altijd goed zichtbaar zal blijven.

< Terug naar overzicht