presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Offset

Offset

Offset is een van de meest gebruikte druktechnieken. Het is een vorm van vlakdruk. Dat betekent dat je geen hoge of diepe delen hebt zoals bij bijvoorbeeld diepdruk het geval is. Veel kranten, tijdschriften en reclamefolders worden met offset gedrukt. Ook voor relatiegeschenken zijn er verschillende toepassingen mogelijk.

Zo werkt offset

De drukvorm offset bestaat uit een dunne aluminium plaat waarop een foto of ander beeld is aangebracht. De niet-beeld-delen op deze offsetplaat worden eerst vochtig gemaakt. Vervolgens wordt er een vettige inkt aangebracht. De vochtige niet-beeld-delen stoten deze inkt af, waardoor de inkt alleen op het beeld terecht komt. De inkt wordt hierna overgezet (daarom de naam offset) op een rubberdoek en vervolgens via het rubberdoek gedrukt op papier.

Voor welke relatiegeschenken?

Heb je een bedrijfsfeest of ander evenement op de planning staan, dan kunnen wij met offset vlaggetjes bedrukken. Zowel vlaggenlijnen om op te hangen als kleine vlaggetjes die bevestigd kunnen worden op prikkertjes. Ook stickers kunnen via offset gepersonaliseerd worden.

Verschil met digitaal printen

De vaste kosten per drukopdracht zijn bij offsetdruk hoger dan bij digitaal drukken. De variabele kosten per drukvel zijn aan de andere kant hoger bij digitaal printen. Hierdoor is offset vooral interessant bij hoge oplages. Verder is digitaal drukken sneller, waardoor deze druktechniek ideaal is bij spoedklussen. De kwaliteit is vrijwel hetzelfde. Mocht je twijfelen tussen de twee technieken dan voorzien wij je graag van passend een advies op maat.

< Terug naar overzicht