presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Sublimatie

Sublimatie

Sublimatiedruk is een drukmethode die ideaal is om te gebruiken bij opdrukken met een combinatie van kleuren. Bij deze techniek is er sprake van warmtestralen die ervoor zorgen dat een opdruk als het ware in een relatiegeschenk gebakken wordt. De opdruk komt door de hoge hitte mooi in het voorwerp te zitten. Bovendien is het artikel dat van sublimatiedruk is voorzien vaak schoon te spoelen zonder dat er sprake is van vervaging van de print.

Sublimatiedruk: zo werkt het

Bij het drukken van veel kleuren op een platte ondergrond is er sprake van een aantal stappen om de sublimatiedruk te realiseren. Zo is er sprake van speciale inkten om de print op het sublimatiepapier aan te brengen. Vervolgens vindt er verhitting van de print plaats om deze op het voorwerp te persen. Na het verwijderen van het sublimatiepapier is de print op het relatiegeschenk te zien.

Voordelen sublimatiedruktechniek

Sublimatiedruk biedt meerdere voordelen, zoals dat de print een geheel vormt met het artikel en daar onderdeel van uitmaakt. Dat is zeker bij het bedrukken van textiel een groot voordeel, want de print slijt niet sneller dan het materiaal. Er zijn meerdere drukmethoden waar dat voor geldt, zoals bij lasergraveren. Een ander voordeel is dat de druktechniek geschikt is voor meerdere relatiegeschenken, zoals voor mokken en allerlei artikelen van textiel.

< Terug naar overzicht