presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Transfer

Transfer

Transferdruk is een drukmethode die wij toepassen op allerlei relatiegeschenken en promotionele artikelen. Bij transferdruk zijn er overigens verschillende technieken te onderscheiden, zoals zeefdruk en digitale transfer. Het soort transferpapier speelt daarbij een rol net als het soort opdruk, ondergrond en kleur. De druktechniek is in het algemeen ideaal om toe te passen op relatiegeschenken van flexibel materiaal. Denk daarbij aan een hengsel van een tas of aan een opdruk op het mouwtje van een T-shirt. Het proces vindt plaats door de opdruk aan te brengen op transferpapier. Dit komt samen met het relatiegeschenk in een pers om vervolgens onder hoge temperaturen tegen elkaar aan te drukken. De inkt laat los van het transferpapier en komt op het relatiegeschenk.

Transferdruk met zeefdrukmethode

Bij deze techniek is er sprake van een zeefdruk om de opdruk op het transferpapier per kleur aan te brengen. De kleuropdruk is niet alleen kleurecht, maar ook superscherp te noemen. Als u een groot aantal relatiegeschenken wilt laten bedrukken met transferdruk dan is deze optie het voordeligst.

Transferdruk met digitale transfertechniek

Transferdruk op basis van digitale transfertechniek bestaat uit het aanbrengen van een opdruk op transferpapier door middel van een kleurenprinter. Hierbij vindt het drukproces in één keer plaats en is het niet nodig om de opdruk per kleur aan te brengen, zoals bij transferdruk met de zeefdrukmethode. Bij hoge aantallen is de digitale transfertechniek kostbaarder dan bij een laag aantal relatiegeschenken.

< Terug naar overzicht