presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Foliedruk

Foliedruk

Bij foliedruk wordt er een glimmend metallic laagje aangebracht op een product. Dit glanzende detail geeft jouw relatiegeschenk een opvallende en unieke uitstraling. Deze druktechniek passen we voornamelijk toe op leren of kunstlederen producten. Denk bijvoorbeeld aan agenda’s.

Hoe het werkt

Foliedruk is erg vergelijkbaar met blinddruk. Het verschil met blinddruk is dat er bij deze druktechniek door middel van hitte tijdens het persen een glimmende folie wordt aangebracht in het reliëf van een logo of bedrijfsnaam. Dit gebeurt door middel van een foliemachine. Door dit digitaal foliedrukken kan een foliedruk nauwkeurig en snel op veel producten worden toegepast. Bij foliedruk kunnen verschillende kleuren worden gebruikt. Goud-, roségoud-, brons- of zilverkleurige folie zijn het populairst bij deze methode.

Voordelen van foliedruk

Groot voordeel van foliedruk is dat het jouw relatiegeschenk een luxe uitstraling geeft. Doordat de folie die wordt gebruikt glimt, valt een bedrijfsnaam, tekst of logo bovendien erg goed op. Een ander voordeel is dat foliedruk bij uitstek geschikt is voor kleinere lettertypen.

< Terug naar overzicht