presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Tampondruk

Tampondruk

Tampondruk is een drukmethode die erg populair is om te gebruiken voor relatiegeschenken. Dat komt doordat deze opdruktechniek op allerlei soorten materialen is toe te passen. Wij brengen bij deze tampondruk het ontwerp fotografisch aan op een metalen plaatje. De tampon die met een rubberen stempel te vergelijken is, vormt daarbij het middel om het beeld over te brengen naar het te bedrukken artikel. In principe is het mogelijk om elke vorm en elke ondergrond te bedrukken en daarbij meerdere kleuren toe te passen. Vrijwel alle kunststof relatiegeschenken komen in aanmerking voor tampondruk.

Tampondruk voor populaire relatiegeschenken

De drukmethode met een tampon ofwel rubberen stempel biedt meerdere voordelen. Zo is tampondruk voor het bedrukken van populaire relatiegeschenken te gebruiken. Denk daarbij maar aan het laten bedrukken van pennen, maar ook aanstekers lenen zich daarvoor. Het is wel zo dat deze drukmethode redelijk arbeidsintensief te noemen is. Er komen namelijk meerdere werkzaamheden aan te pas voordat een relatiegeschenk is bedrukt.

Drukmethode in uitvoering

Het uitpakken van producten behoort tot de werkzaamheden net als het instellen van de pers en het maken van een mal. Vervolgens passeren de producten een voor een de tampon. Overigens is er een onderscheid in de droogtijd bij tampondruk. Zo is plastic wat dat betreft snel droog en geldt voor een voorwerp van metaal dat deze extra verwarmd wordt na het drukken. Hierdoor is er sprake van een optimale hechting, waarbij tampondruk in deze vorm een lange levensduur garandeert.

< Terug naar overzicht