Een van de meest gebruikte voorwerpen op kantoor is natuurlijk de mok. We gebruiken hem voor onze dagelijkse dosis koffie of espresso of voor een ontspannend theetje. Omdat we hem zo vaak zien en gebruiken, is een mok bij uitstek geschikt als relatiegeschenk. In deze blog leggen we je uit welke mogelijkheden er allemaal zijn en waar je op moet letten bij het bedrukken van een mok.

Waar mok bedrukken?

Wil je een mok laten bedrukken, dan heb je de keuze uit heel veel aanbieders. Als je het lastig vindt om hierin een keuze te maken, dan is het slim om in gedachten te houden waarvoor en voor wie je mokken wil laten bedrukken. Wil je een mok bedrukken als verjaardagscadeautje, dan is dat iets anders dan honderd mokken laten bedrukken voor je zakelijke relaties. Kies in dat laatste geval voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in relatiegeschenken. Op die manier weet je zeker dat de aanbieder voldoende ervaring heeft in het bedrukken van grote oplages en alle kennis in huis heeft als het gaat om druktechnieken.

Wat voor mok bedrukken?

Als het gaat om mokken bedrukken, zijn er meer opties dan je denkt. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten mokken en verschillende materialen.

Type mok

Wij Nederlanders drinken gemiddeld vier kopjes koffie per dag en drie koppen thee per dag. Zo bleek vorig jaar uit een onderzoek van Ruigrok Netpanel in opdracht van Koffie & Thee Nederland. Een bedrukte koffiemok of theemok is dus niet alleen leuk, maar ook heel praktisch voor je zakelijke relaties of werknemers. Als het gaat om het soort mok, dan is de keuze reuze. Zo kan je kiezen uit een extra grote mok, met een inhoud tussen de 350 en 400 ml of kan je luxe mokken bedrukken. Zoek je iets specialers, denk dat eens aan de volgende opties:

 • Mok met lepel
 • Reismok
 • Mok met onderzetter
 • Kampeermok
 • Fotomok
 • Beschrijfbare mok, inclusief krijtje

Materiaal mok

Ook wat betreft materiaal, zijn er meerdere opties als het gaat om mokken bedrukken. Je kan kiezen uit mokken van:

 • Glas
 • Keramiek
 • Duurzaam tarwestro
 • Porselein
 • Kunststof

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo zijn glazen mokken tijdloos en veelzijdig, is keramiek stevig en slijtvast, is tarwestro trendy en duurzaam, verkleurt een porseleinen mok niet en zal een mok van kunststof niet snel kapot gaan.

Wat bedrukken op mok?

Natuurlijk kan je jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam op een mok laten bedrukken. Heb je ook wel eens gedacht aan een slogan of een inspirerende quote? Wanneer je mokken wil geven aan je personeel, kan je er ook voor kiezen om een naam te laten bedrukken, met aan de andere kant van de mok je bedrijfslogo. Ga voor je bedrijfskleur of voor een effen kleur, als je de mok een wat rustiger uiterlijk wil geven. Je kan de mok zo neutraal of creatief maken als je zelf wilt.

Wat kost een bedrukte mok?

Mokken bedrukken kan bij Lavista Relatiegeschenken al vanaf €2,32 per mok. Hoe meer mokken je laat bedrukken, hoe lager de prijs per mok wordt. In plaats van direct een bestelling te plaatsen, is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen. Op die manier ben je verzekerd van de scherpste prijs.

Goedkoop mokken bedrukken kleine oplage

Wil je een kleiner aantal mokken laten bedrukken, dan is dat uiteraard ook mogelijk. In onze webshop kan dit vanaf 25 mokken per bestelling. Handig als je mokken wil bedrukken voor een klein evenement of een beperkt aantal zakelijke relaties. Kijk ook eens bij onze andere relatiegeschenken met een kleine oplage.

Extra tip voor het bedrukken van een mok

Wil je graag dat de mok die je laat bedrukken vaatwasserbestendig is? Ga dit dan na voordat je de bestelling plaatst. In principe zijn alle druktechnieken die wij gebruiken vaatwasserbestendig. Wel is het zo dat een afbeelding via tampondruk na verloop van tijd zal vervangen. Dit gebeurt overigens pas na meer dan honderd vaatwasbeurten. Keramische transfer zorgt ervoor dat jouw mokken zeker een paar honderd keer in de vaatwasser kunnen zonder dat het logo vervaagd.