Relatiegeschenken worden veel weggegeven door bedrijven. Als er een potentiële klant op bezoek is geweest, of rond de feestdagen zie je dat relatiegeschenken in veelvoud worden weggegeven. Maar waarom doen bedrijven dat eigenlijk? In deze blog leg ik je uit waarom relatiegeschenken nog steeds erg populair zijn. 

Relatiegeschenken

Waarom een relatiegeschenk

Relatiegeschenken worden nog altijd gezien als een erg belangrijke marketingtool voor zowel grote als kleine bedrijven. Het verschilt natuurlijk heel erg per bedrijf welk relatiegeschenk past. Het ene bedrijf wil een luxer relatiegeschenk dat ook wat mag kosten en het andere bedrijf heeft meer belang bij een ludiek, klein relatiegeschenk. Daarbij zorgen relatiegeschenken voor een blijvende herinnering omdat je fysiek iets weggeeft. Een bedankmail, of een kaartje is mooi, maar het verdwijnt vaak in een laatje, of onderin de mailbox. Een relatiegeschenk wordt lange tijd gebruikt, waardoor jouw merk niet in de vergetelheid raakt. De kracht van herhaling komt dus op zijn best tot uiting als je bedrukte relatiegeschenken uitdeelt. Mensen blijven jouw merk zien. 

Voordelen van een relatiegeschenk

Relatiegeschenken hebben nog veel meer voordelen dan alleen marketing. Denk aan het versterken van de zakelijke relaties. Wat is er immers leuker dan een mooi origineel cadeau waar je iemand echt blij mee maakt. Een relatiegeschenk draagt daarnaast ook bij aan klantenbinding. Het zorgt ervoor dat klanten jou niet vergeten en misschien nog eens bij je aankloppen voor producten, of diensten. Ook het feit dat je in de privéomgeving je bedrijfsnaam/merk kunt promoten is een groot voordeel. Relatiegeschenken zijn niet alleen voor gebruik op kantoor, maar kunnen thuis ook goed van pas komen. Relatiegeschenken zorgen er ook voor dat je jouw doelgroep precies kunt geven wat bij hen past. Omdat elke doelgroep andere wensen heeft komt de veelzijdigheid van een relatiegeschenk perfect van pas. Relatiegeschenken kun je immers in allerlei soorten en maten bestellen. Een laatste voorbeeld dat ik wil uitlichten is de manier waarop je je kunt onderscheiden van je concurrenten. Waar een concurrent van jou misschien met een mail, of een kaartje komt kun jij met een origineel luxe cadeau zorgen voor een boost van jouw bedrijfsnaam. 

Soorten relatiegeschenken

Het is inmiddels vaak aan bod gekomen dat relatiegeschenken in veel verschillende soorten en maten leverbaar zijn, maar misschien vraag je je nu nog steeds af wat voor soorten relatiegeschenken je eigenlijk kunt kopen? Bij lavista is de keuze gigantisch. Vak koffers tot paraplu’s, van multimedia tot Home & Living. Je kunt het zo gek niet bedenken en we hebben het in ons assortiment. Toch wil ik een aantal populaire categorieën even uitlichten. 

Bedrukte aanstekers worden veel gekocht bij Lavista. Hoewel het misschien steeds moeilijker wordt om te roken tegenwoordig blijkt er nog steeds een grote vraag naar aanstekers. Uiteraard zijn aanstekers ook erg handig voor het aansteken van de kachel, of om een flesje mee open te maken. Ook sleutelhangers zijn erg populair. Iedereen heeft wel een sleutelbos bij zich tegenwoordig. Een sleutelhanger zorgt er niet alleen voor dat de sleutelbos er leuker uitziet, het zorgt er ook voor dat alle sleutels goed en veilig bij elkaar worden gehouden. Niks is vervelender dan een sleutel kwijtraken, omdat je sleutelbos niet meer goed vastzat. Ook paraplu’s als relatiegeschenk zijn zeer graag gewild. In het regenachtige Nederland willen mensen toch graag voorzien zijn van een paraplu. Hoe mooi is het als jouw merknaam groot op de paraplu staat, zodat iedereen in de buurt ziet wie jouw bedrijf is. Het laatste relatiegeschenk dat ik wil uitlichten is een fleecedeken als relatiegeschenk. Veel mensen zitten op de bank heerlijk warm onder een fleecedeken. Als jouw bedrijfsnaam daarop staat ben je altijd goed zichtbaar in de huiselijke sfeer. Mensen vergeten jouw merknaam niet zomaar.

Conclusie

We kunnen concluderen dat een relatiegeschenk een uitstekende toevoeging kan zijn aan de marketing van jouw bedrijfsnaam. Relatiegeschenken zijn meer dan alleen pennen en mokken. Luxe geschenken maken mensen blij en zorgen ervoor dat jouw merk goed zichtbaar is door de kracht van herhaling. Wees origineel en verras jouw relaties!

Relatiegeschenken worden veel weggegeven door bedrijven. Als er een potentiële klant op bezoek is geweest, of rond de feestdagen zie je dat relatiegeschenken in veelvoud worden weggegeven. Maar waarom doen bedrijven dat eigenlijk? In deze blog leg ik je uit waarom relatiegeschenken nog steeds erg populair zijn.