presstechniques-heading

Druktechnieken


Bij Lavista Relatiegeschenken bieden we diverse druktechnieken aan, waaronder zeefdruk, borduren, lasergravering en nog veel meer. De keuze van de druktechniek hangt af van het specifieke product en het materiaal. Wil je meer weten over een specifieke druktechniek? Lees dan snel verder.


Lasergravure

Lasergravure

Lasergraveren is een techniek, waarbij het graveren gebeurt met een laser. Het is wat dat betreft de moderne variant van graveren met de hand. Lasergraveren maakt het mogelijk om allerlei details op een haarscherpe manier te verwerken. Het handwerk dat eraan te pas komt, bestaat uit het instellen van de computer die de laserstraal aanstuurt. Het is bij deze methode niet mogelijk om een specifieke kleur te kiezen. Het materiaal of de onderliggende laag daarvan, waarin de gravure komt te staan, vormt namelijk de basis van de zichtbare kleur.

Relatiegeschenken lasergraveren

Er zijn allerlei relatiegeschenken die geschikt zijn voor lasergraveren. Zo is het onder meer mogelijk om bijvoorbeeld heupflesjes van een gravure te voorzien. Een ander voorbeeld is het laten graveren van sleutelhangers van metaal. Het is dan onder meer een optie om daar een logo in te laten graveren of een specifieke tekst erin op te nemen. Ook andere populaire relatiegeschenken zijn met lasergraveren tot een persoonlijk cadeau te maken. Bijvoorbeeld schrijfsets met onder meer draaipennen.

Geschikt voor bijna alle metalen

Lasergraveren is geschikt om toe te passen op bijna alle metalen. Bovendien is er het voordeel dat de gravure in het materiaal komt en dat daardoor eenzelfde levensduur is gegarandeerd als het artikel zelf. Ook als er sprake is van metaal dat over een geribbelde structuur beschikt, is lasergraveren een optie.

< Terug naar overzicht